ua en ru

У Казахстані в ДТП із маршруткою 9 людей загинуло і 27 постраждало

У Казахстані в ДТП із маршруткою 9 людей загинуло і 27 постраждало Фото: дорожні конуси (РБК-Україна)

Вісім осіб перебуває у важкому стані, вони в реанімаційному відділенні

У Казахстані 9 людей загинуло і 27 постраждало в результаті зіткнення маршрутки "Газель" із тепловозом на залізничному переїзді під Жанаозене в Мангістауській області. Всі постраждалі госпіталізовані, повідомляє з посиланням на прокуратуру Жанаозена портал lada.kz.

"Вісім осіб перебуває у важкому стані, вони в реанімаційному відділенні. Серед постраждалих - троє дітей", - уточнили в прокуратурі.

Зазначено, що зіткнення маршрутки з тепловозом сталося напередодні на залізничному переїзді села Тенге під Жанаозене. "Газель" прямувала в Тенге.

У прес-службі АТ «КТЖ - Вантажні перевезення» розповіли, що аварія сталася 25 листопада о 14:20 за місцевим часом на переїзді ділянки Узень-Болашак Мангістауської дирекції залізничних перевезень. Пристрої переїзної сигналізації працювали справно. Коли машиніст тепловоза побачив на шляхах автомобіль, він екстрено загальмував. Спеціальна комісія "НК "КТЖ" розслідує причини ДТП.

Наразі за фактом ДТП ведеться досудове розслідування за ч. 4 ст. 345 КК РК (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспортних засобів особами, які керують транспортними засобами, що спричинило смерть двох або більше осіб), а також за ч. 3 ст. 344 КК РК (порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного транспорту, що спричинило смерть двох або більше осіб).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Львівській області вантажівка врізалася у автобус, внаслідок чого постраждали 12 пасажирів автобуса.