ua en ru

Казахстан зацікавлений у розширенні співробітництва з Україною у військовій сфері

Казахстан зацікавлений у розширенні співробітництва з Україною у військовій сфері і буде його активно розвивати. Про це заявив міністр оборони Республіки Казахстан Адильбек Джаксибеков під час випробовування відремонтованих Україною зенітно-ракетних комплексів С-300ПС, передає прес-служба ДП "Укрспецекспорт".

Так, 5 вересня 2013 р. в м. Приозерськ (Республіка Казахстан) відбулися випробувальні бойові стрільби дивізіону зенітно-ракетних комплектів С-300ПС Міністерства оборони Казахстану. Ці комплекси пройшли капітальний ремонт з продовженням ресурсу в Україні на потужностях ДП "Укроборонсервіс", яке входить до складу ДК "Укроборонпром". У липні 2013 р. ЗРК С-300ПС були доставлені на територію Республіки Казахастан.

Всі чотири постріли вразили намічені цілі. При випробуваннях ЗРК С-300ПС для видачі цілей і вказівок використовувався командний пункт системи (КПС), який раніше пройшов капітальний ремонт в Україні.

При цьому міністр оборони Казахстану поставив високу оцінку якості ремонтних робіт, проведених фахівцями ДК "Укроборонпром" в інтересах Міністерства оборони Казахстану.

Випробування ЗРК С-300ПС проходили в рамках реалізації контракту, підписаного у липні 2012 р. між ДП "Укроборонсервіс" та Міністерством оборони Казахстан. Контракт передбачає капітальний ремонт дивізіону ЗРК С-300ПС з продовженням ресурсу на 5 років (5 тис. годин). У лютому 2013 р. казахстанська сторона провела попередню інспекцію на території України. Найближчим часом будуть підписані акти прийомки.