ua en ru

Казахстан знімає обмеження на імпорт молочної продукції 8 українських підприємств

Казахстан знімає обмеження на імпорт молочної продукції 8 українських підприємств Фото: Україна і Казахстан обговорили торговельне співробітництво

Міжнародна підтримка для України наразі критично важлива

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України (МЕРТ) досягло домовленості на зняття обмежень імпорту молочної продукції кількох українських виробників до Казахстану. Про це повідомила заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі - Торговий представник України Наталія Микольська, повідомляє прес-служба МЕРТ України.

За словами Микольської, Мінекономрозвитку вдалося узгодити зняття тимчасових обмежень на ввіз на територію Казахстану молочної та м'ясної продукції 8 українських виробників - "Житомирський маслозавод", Канівська філія ТОВ "Клуб Сиру", "Літинський молочний завод", "Куп'янський молочноконсервний комбінат", Компанія "Зевс ЛТД", "Свіженька", "Черкаська продовольча компанія", "Техмолпром".

"Мінекономрозвитку та Держветфітослужба продовжують роботу щодо зняття тимчасових обмежень казахстанською стороною на ввіз продукції інших українських підприємств. Зокрема, йдеться про "Молочний дім", "Лакталіс - Миколаєв", "Ічнянський молочноконсервний комбінат", "Звенигородський сироробний комбінат", "Жашковський маслозавод", "Барський птахокомбінат", "Комплекс "Агромарс", - йдеться у повідомленні.

Микольська також зазначила, що міжнародна підтримка для України наразі критично важлива.

"Разом з тим, ми також маємо будувати нові партнерські зв'язки на майбутнє - створювати ринки для наших виробників та експортерів, ставати передбачуваним партнером у СОТ, з яким країни бажатимуть активно торгувати", - наголосила вона.

Нагадаємо, молочна група з активами в Україні, Росії та Польщі "Мілкіленд" продовжить формувати резерви, і не буде виплачувати дивіденди акціонерам за 2014 фінансовий рік.