Казахстан не знайшов шкідливих речовин у цукерках Roshen

НовиниХарчопром    05.08.2013 - 13:01
Експерти санітарно-епідеміологічного нагляду Казахстану поки не виявили бензопірен в кондитерській продукції української фабрики Roshen. Про це повідомив головний санітарний лікар країни Жандарбек Бекшин на брифінгу в Службі центральних комунікацій при Президентові РК.

Експерти санітарно-епідеміологічного нагляду Казахстану поки не виявили бензопірен в кондитерській продукції української фабрики Roshen. Про це повідомив головний санітарний лікар країни Жандарбек Бекшин на брифінгу в Службі центральних комунікацій при Президентові РК.

За його словами, проведені дослідження семи найменувань продукції, бензопірена там не виявлено.

Раніше стало відомо, що не виявилося претензій до якості української продукції і у таджицьких фахівців.

У минулу п'ятницю Казахстан услід за Росією почав перевірки продукції української компанії Roshen. Про це повідомила головний експерт комітету державного санітарно-епідеміологічного нагляду Міністерства охорони здоров'я Республіки Казахстан Марал Рахімжанова. Продукція фабрики Roshen займає 20% казахського ринку кондитерських виробів.

Раніше в Міністерстві аграрної політики і продовольства України заявляли, що не мають претензій до якості продукції Roshen і з 5 серпня починають переговори з російською стороною.

Нагадаємо, Росспоживнагляд раніше заборонив ввезення до Росії кондитерських виробів, вироблених на київській, вінницькій, маріупольській і кременчуцькій кондитерських фабриках, що належать українській кондитерській корпорації "Рошен".

У повідомленні відомства наголошувалося, що в продукції цих фабрик, зокрема їхньому молочному шоколаді, виявлений здатний накопичуватися в організмі людини і потенційно канцерогенний бензопірен.

Читайте також: Таджикистан не виявив ніяких порушень щодо якості і безпеки виробів Roshen

У свою чергу представники Roshen заявили, що виявлення у складі їхньох продукції бензопірену не може вважатися порушенням норм РФ, оскільки норм, що регламентують вміст цієї речовини в кондитерській продукції, не існує не тільки в Росії і Україні, але і в країнах ЄС.

Нагадуємо, не забудьте обрати свій спосіб читати новини.
Messenger Telegram Chrome
On Top