ua en ru

Казахстан і Білорусія мають намір довести товарообіг в 2011 р. до 1 млрд дол

Казахстан і Білорусія мають намір довести обсяг взаємної торгівлі в 2011 р. до 1 млрд дол., повідомив заступник прем'єр-міністра, міністр індустрії і нових технологій Казахстану Асет Ісекешев на відкритті виставки "Білорусь ЕКСПО-2011" у середу, 7 вересня, в Алмати.

"Співпраця Казахстану і Білорусії активізується. Ті виробничі ланцюжки, які порвалися у свій час, зараз стали заново возз'єднуватися. Ми бачимо зростання товарообігу та промислового співробітництва. Білорусія має намір не тільки торгувати, але і готова відкривати підприємства у нас і передавати досвід у підготовці кадрів", - цитує Ісекешева агентство "Сіньхуа".

За його словами, товарообіг між Казахстаном і Білорусією в першому півріччі 2011 р. збільшився в 1,2 рази порівняно з аналогічним періодом минулого року до 368,5 млн дол., в 2010 р. обсяг взаємної торгівлі склав 867,2 млн дол.

У свою чергу віце-прем'єр Білорусії Валерій Іванов заявив на відкритті виставки, що перспективи двостороннього співробітництва закладені в Митному союзі.

"Ми не маємо ніяких бар'єрів і пересуваємося як у себе вдома. Наші товаровиробники в цілому дають позитивну оцінку взаєминам двох держав", - додав він.