ua en ru

Казахстан готовий сприяти вирішенню конфлікту на Донбасі, - Назарбаєв

Казахстан готовий сприяти вирішенню конфлікту на Донбасі, - Назарбаєв Фото: Нурсултан Назарбаєв (kremlin.ru)

Назарбаєв закликав сторони конфлікту знайти шляхи її подолання

Казахстан готовий сприяти вирішенню конфлікту на Донбасі. Про це повідомив президент країни Нурсултан Назарбаєв, передає "Казінформ".

"Казахстан зробив чималі кроки і готовий сприяти далі діалогу з вирішення кризи на півдні-сході України. Ми закликаємо сторони цього конфлікту знайти шляхи її подолання", - зазначив глава Казахстану.

Крім того, Назарбаєв стурбований посиленням санкцій протистояння між США і Росією.

Нагадаємо, раніше віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко за результатами засідання спільної Міждержавної українсько-казахстанської комісії з економічного співробітництва заявив, що Казахстан обговорить з Росією необхідність скасування обмеження українського транзиту.

Зокрема, Зубко звернувся до першого заступника прем'єр-міністра Казахстану, голові казахстанської частини комісії Аскара Мамину щодо обговорення казахстанською стороною з РФ необхідність скасування обмежень і заборон на український транзит. Віце-прем'єр підкреслив, що дії РФ порушують принципи вільної торгівлі, передбачені членством цієї країни в СОТ.