ua en ru

Казахстан готовий поставляти в Україну до 300 тис. тонн енерговугілля

Казахстан готовий поставляти в Україну до 300 тис. тонн енерговугілля Фото: Бакитжан Сагінтаєв

Казахстан зацікавлений у можливостях України

Республіка Казахстан готова поставляти в Україну до 300 тисяч тонн енергетичного вугілля. Про це після 12-го пленарного засідання спільної Міждержавної українсько-казахстанської комісії з економічного співробітництва повідомив перший заступник прем'єр-міністра Казахстану Бакитжан Сагінтаєв, передає кореспондент РБК-Україна.

"Новим вектором співпраці може стати налагодження поставок концентрату природного урану. Казахстанська сторона також готова здійснювати поставки енергетичного вугілля і коксу... Пан Демчишин основні пропозиції сформулював, ми очікуємо найближчим часом делегації з боку України, щоб ми на місці всі показали той об'єм поставок, який нам пропонується, на місяць 200-300 тис. тонн", - сказав він.

Сагінтаєв також додав, що пропозиція з української сторони щодо постачання нафти і транзиту нафти і газу через українську нафто-газотранспортну систему буде додатково обговорюватися.

"Українська нафтопровідна система може перекачувати нафту і в Білоруссію і в ЄС, тому Казахстан зацікавлений у наших можливостях, тому також сформована робоча група, яка буде більш детально вивчати це питання", - сказав у свою чергу журналістам глава Міненерго України Володимир Демчишин.

Нагадаємо, ПАТ "Центренерго" має намір провести тендер на закупівлю вугілля у понеділок, 20 липня.