ua en ru

Кауфман і Грановський не мають відношення до "Платинум Банку", - голова наглядової ради

Кауфман і Грановський не мають відношення до "Платинум Банку", - голова наглядової ради

Одеські бізнесмени Борис Кауфман і Олександр Грановський не мають ніякого відношення до "Платинум Банку". Про це повідомив голова наглядової ради банку Григорій Гуртовий.

"Кауфман і Грановський не є акціонерами "Платинум банку" і не входять ні в один з його органів управління. Ні вони, ні їхні люди в цьому не беруть участь", - підкреслив він.

За словами Гуртового, під час його роботи в інвестиційній компанії Renaissance Capital бізнес-партнери Кауфман і Грановський були одними з найбільших клієнтів компанії. "Ми для них робили багато угод. І, як це буває в нормальному бізнесі, стали не просто клієнтами, друзями. На сьогоднішній день мене з ними пов'язують, насамперед, дружні стосунки", - зазначив Гуртовий.

Він додав, що у Кауфмана і Грановського був інтерес до "Платинум Банку", але вони не укладали угоду з купівлі цієї фінустанови.

Раніше, 19 березня, Гуртовий звернувся до департаменту реєстраційних питань та ліцензування НБУ з заявою про узгодження опосередкованого придбання у власність понад 50% акцій одноосібного акціонера банку - кіпрської компанії PT Platinum Public Limited. Після отримання дозволу Гуртовий сконцентрував контрольний пакет акцій фінустанови.

На даний момент акції банку належать 11 юридичним особам - нерезидентам (опосередкованим власникам), кожен з яких володіє 10% акцій. За словами в. Гуртового, готові вийти з бізнесу діючі акціонери банку - серби Марко Мичанович і Міліка Костіс. Частка кожного в банку не перевищує 10%.

Можливість вийти з бізнесу розглядають також й інші акціонери-іноземці.
Акціонерами банку залишаються американці Девід Холперт і Борис Голдстайн, серб Маджид Душан Пажич. Близько 10% акцій залишається у менеджменту банку. Серед діючих акціонерів банку також британець Пол Гилхем (має намір продати свою частку) та люксембуржець Підлогу Мусел.

Ще два акціонера представлені кіпрською компанією ПТ Платинум паблік лімітед - вони, швидше за все, теж вийдуть з бізнесу.