ua en ru

Катеринчук у Вільнюсі закликав ЄС сприяти введенню безвізового режиму для України

Лідер Європейської партії України, народний депутат Микола Катеринчук сьогодні, 28 листопада 2013 р., під час дискусії в ході саміту "Східного партнерства" у Вільнюсі закликав Європейський Союз сприяти введенню безвізового режиму для України. Про це повідомляє прес-служба Європейської партії України.

"Слова про відкриті двері для України щодо євроінтеграції, які пролунали сьогодні в цій залі, заслуговують на увагу і створюють підгрунтя для сподівань на краще. Проте я закликаю Європейський Союз, незважаючи на всі труднощі, які зараз існують в наших відносинах, вже в наступному році ввести безвізовий режим для наших громадян", - повідомив Катеринчук.

При цьому, за його словами, іншим питанням, яке має завтра прийняти саміт - це визначити конкретну наступну нову дату, коли угода про асоціацію України з ЄС може бути підписана.

"Вільнюський саміт підтверджує готовність Європейського Союзу до спільного майбутнього з Україною", - також зазначив політик.

"Під час дискусії з вуст європарламентарів пролунав чіткий меседж про те, що підписання угоди про асоціацію та створення зони вільної торгівлі не скасовується і стане можливим вже найближчим часом", - додав Катеринчук.