ua en ru

Катеринчук закликав учасників євромайданів не розходитися до закінчення Вільнюського саміту

Лідер Європейської партії України, народний депутат Микола Катеринчук закликав учасників євромайданів не розходитися до закінчення Вільнюського саміту. Про це він заявив сьогодні під час ходи "За Європейську Україну" в Києві.

"Я закликаю учасників євромайданів по всій Україні та за її межами не розходитися до закінчення Вільнюського саміту 29 листопада, щоб таким чином змусити чинну владу зробити все від них залежне для підписання угоди про асоціацію з Європейським союзом", - заявив Катеринчук.

Він також зазначив: "Понад 100 тисяч людей зі всіх куточків України приїхали на Європейську площу, щоб висловити свій протест діючій владі, яка одноосібно вирішила відмовитися від євроінтеграції. Такий масштабного ходи не було за всі роки незалежності".

"На моє переконання, така масова підтримка зовнішнього євроінтеграційного курсу країни, а не курсу в Росію, є свідченням зрілості суспільства і готовність відстоювати своє право на кращу європейське життя", - підкреслив Катеринчук.

Він закликав українців приїжджати в Київ, щоб домогтися підписання угоди про асоціацію.

"Я вважаю, що шанс ще не втрачено. Ми повинні показати і владі. і всьому світу, що ми здатні бути частиною великої європейської сім'ї. Сьогодні на майдани вийшли сотні тисяч людей - завтра це повинні бути мільйони", - додав політик, закликавши всіх небайдужих виступити в підтримку європейського майбутнього України.