ua en ru

Держприкордонслужба: російський корабель під Маріуполем не мав озброєнь

Держприкордонслужба: російський корабель під Маріуполем не мав озброєнь Фото: наразі судно все ще перебуває у районі виявлення

Наразі судно все ще перебуває у районі виявлення під наглядом катерів морської охорони ДПС

Державна прикордонна служба України повідомляє, що 28 березня біля 17.30 приблизно за 10 миль від берега поблизу Маріуполя була виявлена ціль, яка рухалася рекомендованим курсом на схід. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ДПС.

Як повідомляється, під час радіообміну ціль була ідентифікована як патрульне судно берегової охорони ФСБ РФ "Тихий Дон", яке не має озброєння на борту. Близько 18.00 для супроводження та спостереження за судном вирушили катери морської охорони Держприкордонслужби. При опитуванні капітан судна заявив, що здійснює контроль за виловом біоресурсів в даному районі.


"Наразі судно все ще перебуває у районі виявлення під наглядом катерів морської охорони Держприкордонслужби. За даним фактом поінформовано підрозділи ЗС України та взаємодіючі правоохоронні органи", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що біля Маріуполя Донецької області розвідники виявили прикордонний корабель Російської Федерації "Тихий Дон".