ua en ru

Катастрофа MH17: Росія пропонує допомогу в розшифровуванні даних РЛС

Катастрофа MH17: Росія пропонує допомогу в розшифровуванні даних РЛС Фото: наслідки катастрофи боїнга MH17

У Росавіації пояснили, які дані про катастрофу боїнга передали голландським слідчим

Росія готова надати Нідерландам допомогу в розшифровуванні первинних даних локатора про катастрофу боїнга рейсу MH17 "Малайзійських авіаліній" під Донецьком у липні 2014 року. Про це повідомляє прес-служба Росавіації.

"Російська сторона готова в будь-який момент надати міжнародним слідчим допомогу фахівців-розробників, які знайомі з системою дешифрування інформації з радіолокатора. Росія продовжує дивуватися щодо того, що у Нідерландів пішло близько трьох місяців на розпізнавання так званої технічної заковики", - йдеться в повідомленні на сайті відомства.

За інформацією Росавіації, дані первинної радіолокації, які російська сторона передала слідчим, є даними, які циркулюють всередині самого радіолокатора. Він, своєю чергою, є специфічним професійним обладнанням і завжди має власний формат шифрування даних.

"Формат Asterix, про який заявляють Нідерланди, передбачає передачу даних уже в обробленому вигляді, що, по суті, робить їх вторинною інформацією, яка не дозволяє побачити навіть 25% того, що демонструє первинна інформація всередині локатора", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у січні 2017 року стало відомо, що Нідерланди готують повторний запит про отримання даних із російських радарів. Представник голландської прокуратури Вім де Брюн заявив тоді, що матеріали були представлені в "нестандартному форматі".