ua en ru

Каталонія проголосить незалежність у разі відмови Іспанії від референдуму, - El Pais

Каталонія проголосить незалежність у разі відмови Іспанії від референдуму, - El Pais Фото: глава Каталонії Карлес Пучдемон

Каталонія має намір востаннє раз спробувати погодити референдум з Мадридом

Каталонія має намір в односторонньому порядку проголосити незалежність, якщо влада Іспанії не дозволить провести референдум, передає газета El Pais з посиланням на проект відповідного закону в Каталонської автономії.

"Якщо іспанська держава перешкодить проведенню референдуму, цей закон вступить в силу в повному обсязі і відразу ж, як тільки парламент (регіону) встановить цю перешкоду", - йдеться в документі.

Також повідомляється, що в разі схвалення референдуму влада Каталонії має намір винести на голосування наступне питання: "Чи хочете ви, щоб Каталонія стала незалежною від Іспанії державою?". Планується, що можливий референдум може відбутися 24 вересня або 1 жовтня. Крім того, проект закону передбачає, що Каталонія стане республікою і залишиться в Євросоюзі.

Очікується, що глава Каталонії Карлес Пучдемон виступить 22 травня в мерії Мадрида, де в останній раз запропонує погодити умови референдуму.

Нагадаємо, ранішепарламентською повідомлялося, що конституційний суд Іспанії заблокував виділену на референдум частина бюджету Каталонії.