ua en ru

Касира банку в Києві засудили за привласнення 1 млн грн клієнтських коштів

Дніпровський районний суд м. Києва оголосив вирок колишньому касиру одного зі столичних банків за звинуваченням у службовому підробленні та привласненні коштів вкладників на суму майже 1 млн грн. Про це повідомляє прес-служба прокуратури

Дніпровського району міста Києва.

Встановлено, що упродовж 2009-2010 рр. жінка-службовець систематично підробляла заяви вкладників банку на видачу готівки з їхніх депозитних рахунків та в подальшому на підставі цих документів сама отримувала клієнтські кошти.

У такий спосіб зловмисниця незаконно заволоділа майже мільйоном гривень. При цьому, з метою приховування злочину жінка увесь цей час надавала ошуканим клієнтам підроблені довідки про наявність на їхніх рахунках грошей.

У ході досудового слідства касир повністю визнала свою вину у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 КК України "Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем" та ч. 1 ст. 358 КК України "Підроблення документів, печаток, штампів та бланків".

За рішенням суду екс-працівниця банку отримала покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з іспитовим строком на 3 роки. Крім того, суд позбавив засуджену права упродовж трьох років займатися діяльністю пов'язаною з виконанням адміністративно-господарських функцій та матеріальною відповідальністю, а також у повному обсязі задовольнив цивільний позов потерпілих на суму близько 1 млн грн.