ua en ru

Касперський погодився дати свідчення в Конгресі США

Касперський погодився дати свідчення в Конгресі США Фото: "Лабораторія Касперського" (blog.kaspersky.ru)

Темою обговорення в комітеті з технологій стане безпека використання ПЗ, розробленого російською компанією

Співзасновник і виконавчий директор російської антивірусної компанії "Лабораторія Касперського" Євген Касперський, погодився дати свідчення на слуханнях у Конгресі США наприкінці вересня. Про це йдеться в листі Касперського, передає Reuters.

Як зазначає агентство, поява перед Конгресом була б найгучнішою спробою Касперського спростувати давні звинувачення в тому, що його фірма може вести шпигунство на користь Кремля.

"Я ціную і приймаю запрошення для дачі свідчень перед комітетом палати представників США з питань науки, космосу та технологій, і, якщо я зможу отримати прискорену візу, я з нетерпінням чекаю на публічне обговорення тверджень про мою компанію та її продукти", - написав Касперський.

Наголошується, що темою обговорення в комітеті з технологій стане безпека застосування програмного забезпечення, розробленого російською компанією.

Процедура дачі свідчень має відбутися 27 вересня, крім Касперського, у ній візьмуть участь незалежні американські експерти з кібербезпеки.

Нагадаємо, у США вимагають від усіх американських державних установ припинити використання продукції "Лабораторії Касперського" в найближчі три місяці.

Адміністрація президента Сполучених Штатів Дональда Трампа також зажадала від усіх урядових структур видалити програми "Лабораторії Касперського" зі своїх комп'ютерів.