ua en ru

Касько розраховує на вирок "діамантовим прокурорам" у першій половині 2016

Касько розраховує на вирок "діамантовим прокурорам" у першій половині 2016 Фото: Віталій Касько

Заступник Шокіна впевнений у справі проти скандальних прокурорів

Заступник генерального прокурора України Віталій Касько розраховує на вирок у справі так званих "діамантових прокурорів" в першій половині 2016 року. Про це Касько розповів в інтерв'ю ВВС Україна.

"Я впевнений, що мова йде про місяці. Але той факт, що справу не призначають до розгляду, мене насторожує. За нормальних обставин вирок у справі "діамантових прокурорів" повинен бути вже в першій половині 2016 року", - заявив Касько.

За його словами, те, що зробили слідчі і прокурори у справі прокурорів - це максимум, який можна було витиснути в цих умовах.

"Там немає недоліків, які могли б розвалити справу "діамантових прокурорів". На нашу думку, ми зібрали достатньо доказів, щоб винести обвинувальний вирок", - додав Касько.

Нагадаємо, в липні 2015 року у Києві затримали першого заступника голови слідчого управління ГПУ Володимира Шапакина та заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця за підозрою у вимаганні хабара в особливо великих розмірах. При затриманні у чиновників було виявлено близько 500 тис. доларів, а у Корнійця також було знайдено 35 пакетів з діамантами загальною кількістю 65 каменів.