ua en ru

Каськіва ніхто не просив притягнути до відповідальності по інших справах, - ГПУ

Каськіва ніхто не просив притягнути до відповідальності по інших справах, - ГПУ Фото: Владислав Каськів (old.kharkivoda.gov.ua)

У ГПУ повідомили про відсутність додаткових клопотань від правоохоронців щодо Каськіва

В Україні жоден правоохоронний орган не просив притягнути екс-голову Держінвестпроекту Владислава Каськіва до відповідальності по інших справах. Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів заступник генпрокурора Євген Єнін.

Зокрема, Єнін зазначив, що між Україною та Панамою існує двостороння угода про екстрадицію, проте вона вимагає від запитуючої сторони притягати порушника до кримінальної відповідальності за будь-які додаткові злочини тільки за згодою компетентного органу запитуваної держави.

"Зараз жоден правоохоронний орган України не передавав до ГПУ клопотання панамських органів про надання дозволів на притягнення Каськіва до кримінальної відповідальності за додаткові епізоди або злочини", - додав Єнін.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Каськів може отримати умовний термін покарання, якщо йому не оголосять додаткову підозру від Національного антикорупційного бюро. Зазначимо, він заздалегідь відшкодував збитки державі в 7,5 млн гривень, які йому інкримінуються. На початку листопада Каськіва екстрадували з Панами.