ua en ru

Каськів створив "Біржу інвестиційних проектів" на базі ДІФКУ

Голова Державного агентства з інвестицій та управління нацпроектами Владислав Каськів створив "Біржу інвестиційних проектів" на базі Державної інноваційної фінансово-кредитної установи (ДІФКУ). Про це повідомляє прес-служба Держінвестпроекту.

Згідно повідомленню, діяльність біржі буде здійснюватися під загальним брендом Invest Ukraine, який включає в себе діяльність "Єдиного інвестиційного вікна" та комплексної програми інвестиційного маркетингу України.
Очікується, що діяльність "Біржі інвестиційних проектів" буде забезпечувати фінансову підтримку стартап-проектів, запропонованих приватним та комунальним сектором, а також реалізацію проектів державно-приватного партнерства.

Крім того, Каськів підписав наказ про скорочення заступників голови правління ДІФКУ з 6 до 2 осіб.

"Державна інноваційна фінансово-кредитна установа, що була створена для розвитку прогресивних інвестиційних проектів, вже чотири роки самоусунулася від виконання своїх завдань, при цьому видатки на заробітну плату менеджменту щорічно складали понад 2 млн грн. Відповідне рішення прийнято в рамках загального плану, спрямованого на збільшення обсягів інвестицій в Україну та розвиток стратегічних інноваційних проектів", - заявив Каськів.

Нагадаємо. раніше повідомлялось, що Держінвестпроект у вересні отримає ТЕО проекту з будівництва концесійної дороги.