ua en ru

Карткою киянина зможуть користуватися незареєстровані жителі столиці

Перевагами соціальної "Картки киянина" зможуть користуватися незареєстровані жителі столиці.

Перевагами соціальної "Картки киянина" зможуть користуватися незареєстровані жителі столиці. Про це повідомив радник Київського міського голови Дмитро Турчак, передає прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА).

"Ми виходимо на проект змін до можливостей "Картки киянина". Підготовлено проект рішення сесії Київради, який буде наданий на вивчення депутатам і обговорення громадськості. Це нормально - отримати карту і користуватися частиною пільг, якщо живеш і платиш податки в Києві", - розповів Турчак.

Як зазначається, перелік банків, які будуть видавати цей документ, незабаром буде розширений.

"Ми ведемо переговори з деякими банками щодо укладення договорів з видачі "Картки киянина". Пріоритет буде віддаватися тим банкам, які в цей складний для всіх час зможуть виконувати всі необхідні зобов'язання. КМДА дуже ретельно ставитися до цього питання", - зазначив він.

Також повідомляється, що понад 400 тисяч жителів Києва вже мають "Картку киянина". Проект передбачає адресну допомогу малозабезпеченим громадянам за рахунок міського бюджету. В основному "Картку киянина" використовують для безкоштовного проїзду та отримання соціальних знижок в аптеках і супермаркетах.

Нагадаємо, раніше заступник голови КМДА Михайло Радуцький заявляв, що планується додати до послуг картки киянина медичний модуль, де будуть зберігатися всі медичні дані про власника картки.