ua en ru

Карпачова заявила про підтримку її кандидатури більшістю депутатських фракцій на переобрання омбудсменом

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Ніна Карпачова запевняє про підтримку її кандидатури більшістю депутатських фракцій на переобрання омбудсменом. Про це вона заявила на брифінгу у парламенті, передає кореспондент РБК-Україна.

"Лише завтра, 8 лютого, о 17:15 сплине офіційний термін повноважень омбудсмена. Жодних перемовин ні з фракціями, ні з народними депутатами, ні з головою ВР у мене не було", - сказала Карпачова.

При цьому вона підкреслила, що сьогодні зі спілкування з народними депутатами з різних фракцій вона зробила висновок: "Підтримка і солідарність є у мене майже у всіх депутатських фракціях. Сьогодні дуже багато депутатів підходили до мене і про це говорили".

Нагадаємо, депутати від БЮТБ та НУ-НС вже визначилися щодо кандидатури на посаду уповноваженого Верховної Ради з прав людини і підготували 113 підписів до подання кандидатури правозахисника Євгенія Захарова, тоді як фракція Партії регіонів не заперечує переобрання Карпачової омбудсменом. При цьому зазначалося, що голова ВР Володимир Литвин також підтримує Захарова.