ua en ru

Каплін заявив, що НАЗК прикриває "порушення" в декларації Авакова

Каплін заявив, що НАЗК прикриває "порушення" в декларації Авакова Фото: Сергій Каплін (facebook.com/kaplins)

За словами Капліна, декларацію Авакова НАЗК прийняло "не дивлячись"

Національне агентство з питань запобігання корупції прикриває "порушення", які є у декларації міністра внутрішніх справ Арсена Авакова за 2015 рік. Про це у своєму Facebook написав народний депутат Сергій Каплін.

"Декларацію Авакова НАЗК прийняло "не дивлячись". Нацагенство з питань запобігання корупції затвердив результати перевірки звіту про доходи глави МВС за 2015 рік з порушенням Регламенту. Проект рішення НАЗК не розмістили на сайті за 2 дні до розгляду на засіданні, яке відбулося 23 серпня, його не доповідали і не обговорювали, не оприлюднили навіть через необхідні 5 днів після засідання", - написав він.

У такій ситуації, на думку народного депутата, виникає сумнів, що НАЗК дійсно перевіряло, як формувалися доходи глави МВС.

"Це грубе порушення всіх норм і очевидний факт прикриття Авакова, і я вимагаю від НАЗК пояснень. Ми витребуєм висновок, і по пунктах перевіримо його в усіх інстанціях. Цілком очевидно, що так "виконуючи" Регламент працівники агентства могли прогледіти приховані доходи від іноземних фірм Авакова та інші активи", - додав парламентарій.

alt

alt