ua en ru

Каплін вимагає від НАБУ і ГПУ перевірити факти "збагачення" Турчинова на кризі в Україні

Каплін вимагає від НАБУ і ГПУ перевірити факти "збагачення" Турчинова на кризі в Україні

Народний депутат України, секретар комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони, голова "Партії простих людей" Сергій Каплін вимагає від Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) і Генеральної прокуратури України (ГПУ) перевірити факти "збагачення" секретаря РНБО Олександра Турчинова на кризі в Україні. Про це йдеться у відкритому зверненні Капліна до НАБУ і ГПУ, яке він опублікував на своїй сторінці у Facebook.

"Звертаюсь до НАБУ та ГПУ з вимогою перевірити стосунок секретаря РНБО до приватних виробників озброєння, вихід яких на ринок так активно лобіює Турчинов. В період війни голова РНБО має бути не комерсантом, а військовим. І порушення ним закону — це військовий злочин! Органи мають розібратися і з протекцією Турчинова разом з Аваковим півмільярдній закупівлі броньовиків "Варта" на російських шасі для МВС, і анонсування придбання машин у фірми, яка півроку тому робила пластмасу, для Нацгвардії та прикордонників. До фірми, розслідували журналісти, причетний помічник народного депутата Пашинського", - йдеться у повідомленні.


За словами Капліна, "крім безпекової кризи, годують Турчинова і валютна нестабільність". "Близьке оточення секретаря Радбезу монополізувало обмінний ринок. Від фірм, які тримають половину валютообмінних пунктів — ниточки ведуть до екс-помічника Турчинова нардепа "Народного фронту" Лук'янчука, далі до матері, дружини і тещі відповідального за національну безпеку", - написав політик.

"В тещі, до речі, ще й литовський бізнес. А у тестя — ресторанний — дорогий заклад в центрі столиці. Війна, як то кажуть, війною, а обід за розкладом", - додав Каплін.

Він переконаний, що має бути проведене ретельне розслідування. "Заяви щодо здачі ним і Яценюком Криму і Донбасу вже в ГПУ. Тепер же потрібно розкрити схеми його збагачення на українській катастрофі, на приватизації Майдану і його плодів та капіталізації смертей і надій людей в своє багатство", - резюмував Каплін.