ua en ru

Кандидатури на посаду голови НБУ можуть не набрати достатньої кількості голосів

Кандидатури на посаду голови НБУ можуть не набрати достатньої кількості голосів Фото: НБУ (flickr.com/National Bank Of Ukraine)

Кандидатури не зможуть набрати голоси через заполітизованість призначення

Кандидатури на посаду нового голови Національного банку можуть не набрати достатньої кількості голосів у Верховній Раді (ВР). Про це сьогодні після закритого засідання комітету ВР з питань національної безпеки і оборони повідомив його секретар, нардеп з фракції БПП Іван Винник, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ймовірно, будуть внесені якісь кандидатури, ймовірно, голосування не набере необхідної кількості голосів тому, що будь-яке призначення сьогодні занадто заполітизоване", - заявив Винник.

Народний депутат також зазначив, що йому не відомі прізвища ймовірних кандидатів на посади керівника Нацбанку України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко внесе на розгляд Верховної Ради кандидатуру на посаду голови Національного банку до кінця вересня 2017 року.

"До кінця вересня президент внесе на розгляд Верховної Ради кандидатуру голови Нацбанку України. Ця кандидатура є, дві людини. Банкіри", - заявила представник президента в парламенті Ірина Луценко.