ua en ru

У кандидата на посаду президента Франції Фійона поцупили ноутбук та флешку

У кандидата на посаду президента Франції Фійона поцупили ноутбук та флешку Фото: Франсуа Фійон

Невідомі зламали двері автомобіля супроводу і викрали речі Фійона

У Франції у кандидата на пост президента Франсуа Фійона вкрали ноутбук і флеш-накопичувач з особистими даними, передає місцеве видання France info.

Повідомляється, що інцидент стався у вівторок, 18 квітня, в Ліллі, де Фійон проводив мітинг на підтримку своєї передвиборчої кампанії. За даними французьких ЗМІ, невідомі зламали двері автомобіля супроводу і забрали з салону ноутбук та флешку Фійона, а також патрони і поліцейські нарукавні пов'язки.

Представники передвиборного штабу Фійона заявили, що на флешці були тільки його особисті фото, а ноутбук вдалося дистанційно заблокувати. Поліція проводить розслідування даного інциденту.

Нагадаємо, раніше Фійон назвав окупований Росією Крим "історично російською територією".

"Чи можна відмінити санкції проти Росії без зрушень в питанні Криму? Потрібно поважати два фундаментальних і суперечливих принципи: поважати кордони і міжнародне право, але також і право народу на самовизначення. Ніхто не буде заперечувати, що Крим - це територія історично, культурно, лінгвістично російська. Марно говорити Росії покинути Крим, тому що цього ніколи не станеться", - заявив Фійон.