ua en ru

Фійон назвав окупований Росією Крим "історично російською територією"

Фійон назвав окупований Росією Крим "історично російською територією" Фото: кандидат в президенти Франції Франсуа Фійон

На думку Фійона, Росія ніколи не залишить анексований Крим

Кандидат у президенти Франції від Республіканської партії Франсуа Фійон назвав Крим "історично, культурно та лінгвістично російською територією". Про це Фійон заявив в інтерв'ю газеті Le Figaro.

На думку Фійона, Росія ніколи не залишить анексований Крим, а тому "марно стояти на своєму, говорячи Росії залишити Крим".

"Чи можна скасувати санкції проти Росії без зрушень у питанні Криму? Потрібно поважати два фундаментальних і суперечливих принципи: повагу до кордонів і міжнародного права, але також і право народу на самовизначення. Ніхто не буде заперечувати, що Крим - це територія історично, культурно, лінгвістично російська. Марно стояти на своєму, говорячи Росії залишити Крим, адже цього ніколи не станеться", - заявив французький політик.

За словами Фійона, єдиний спосіб знайти рішення ситуації, що склалася навколо Криму, - це скликати конференцію під керівництвом ООН.

"Єдиний спосіб вийти з цієї кризи - це організувати в майбутньому конференцію під керівництвом ООН, яка дозволить знайти рішення", - підкреслив політик.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Франсуа Фійон висловився проти поліпшення відносин з Росією після того, як його суперниця по президентській гонці Марін Ле Пен зустрілася з президентом РФ Володимиром Путіним.