ua en ru

Кандидат у нардепи Костюченко стверджує, що його намагалися купити політтехнологи Безбаха

Кандидат в народні депутати по округу №24 (Дніпропетровськ), колишній міністр транспорту Леонід Костюченко стверджує, що його намагалися перекупити фахівці з виборів, які працюють на кандидата по тому ж округу Якова Безбаха. Про це Костюченко заявив учора на прес-конференції.

«До мене підходили його чорні політтехнологи і пропонували працювати. Давайте, ми дамо вам матеріали, говорили вони мені, і розробки на опонентів. Я сказав, що ніколи не займався цим і займатися не буду. Заявляю, те, що вони роблять, грає проти них. І чим більше вони будуть цим займатися, тим більше це матиме зворотній ефект, зворотний бік. Крім того є Бог, і завжди такі вчинки будуть оцінюватися за православним законам. Так робити не можна», - сказав Костюченко.

В той же час, на думку дніпропетровських аналітиків, є зв'язок між штабом кандидата по округу №28 Сергія Чукмасова і службою безпеки компанії «Інтерпайп». Спостерігачі сходяться на думці, що саме служба безпеки «Інтерпайпу» за участі російських фахівців веде кампанію Якова Безбаха. Тому, припускають експерти, найближчим часом штабу кандидата Чукмасова буде виділено необхідне фінансування, а також виділено ефірний час на телеканалах, підконтрольних «Інтерпайпу», для ведення дискредитаційної кампанії проти кандидата Анатолія Крупського.

Нагадаємо, раніше експерти викрили опонентів Крупського в підробці аудіороликів. Крім того, за словами спостерігачів, Безбах сам не веде виборчу кампанію - його участь у передвиборній гонці обмежується виключно присутністю у відеороликах, які транслюються в ефірах підконтрольних «Інтерпайпу» телеканалів.

«Останні тижні кампанії традиційно є найбільш напруженими і найбруднішими. Адже ресурси нарощування рейтингу кандидатами вже вичерпані, і скорочення розриву може відбутися тільки за рахунок зниження рейтингу конкурента. В даному випадку, команда Якова Безбаха намагається скоротити розрив, що збільшується з Анатолієм Крупським. На місці дніпропетровців я б задумався про свій вибір: чи буде людина, що побудував виборчу кампанію на наклепі, страху і своєї влади над робітниками, будувати світле майбутнє, про яке розповідає, чи його мета всього лише депутатське крісло», - зазначив політолог Віктор Пащенко.

Читайте також: Аудіозапис з голосом, схожим на голос кандидата в нардепи Крупського, є підробкою, - експерти