ua en ru

Аудіозапис з голосом, схожим на голос кандидата в нардепи Крупського, є підробкою, - експерти

Аудіозапис з голосом, схожим на голос кандидата в нардепи по округу № 24 (Дніпропетровськ) Анатолія Крупського, оприлюднений одним із телеканалів, є підробкою. Таку думку висловили експерти, що проаналізували запис.

Нагадаємо, в кінці минулого тижня дніпропетровські ЗМІ повідомили, що на «11 канал» (входить у сферу впливу «Інтерпайпу») один із співробітників заводу «Інтерпайп НТЗ» приніс аудіозапис, яку він, за його словами, зробив під час розмови з кандидатом в нардепи Крупським. У записі нібито Крупський пропонує робітнику піти технічним кандидатом на противагу Якову Безбаху. Даний запис був оприлюднений в ефірі одного з центральних телеканалів, також входять у сферу впливу власника «Інтерпайпу».

«Хоч хтось вірить, що ось так просто на вулиці незнайомій людині пропонується карколомна політична кар'єра? Маячня, та й годі! Це дешева підробка», - упевнений політолог Ігор Столичний.

Комп'ютерний дизайнер Віктор Грошевий підкреслив, що таку роботу при сучасному розвитку техніки можна зробити за п'ять хвилин. «Послухайте запис: зведений погано, перепади звуку, постійно мінливий фон, слова грубо зліплені. Але, якщо мета когось підставити, за наявності великих грошей можна зробити і краще Можна не тільки скласти в єдину фразу вирвані шматки з виступів Анатолія Крупського, але і підробити його голос», - зазначив Грошевий, який продемонстрував можливості техніки шляхом демонстраційної підробки голосу Президента Росії Володимира Путіна.

Експерти пов'язують появу підробленого аудіоролика з тим, що рейтинг Якова Безбаха почав активно знижуватися. «В даному випадку, на мій погляд, команда Якова Безбаха намагається скоротити розрив, що збільшується з Анатолієм Крупським, який посилився після публікації відкритого листа працівника заводу заслуженого металурга Григорія Тіпко про тиск на робітників. На місці дніпропетровців я б задумався про свій вибір. Чи буде людина, що побудував виборчу кампанію на наклепі, страху і своєї влади над робітниками, будувати світле майбутнє, про яке розповідає, чи його мета всього лише депутатське крісло», - сказав політолог Дмитро Громаков.

На його думку, оскільки останні тижні перед днем голосування завжди є найбруднішими з точки зору використання заборонених технологій, «відверте цькування Анатолія Крупського триватиме до самих виборів».

Читайте також: Керівництво "Інтерпайпу" не піклується про соціальні стандарти на заводі, - Григорій Тіпко