ua en ru

Кандидат у нардепи Величко попросив жителів Чернігова про підтримку та захист від Корбана

Кандидат у нардепи Величко попросив жителів Чернігова про підтримку та захист від Корбана

Кандидат в народні депутати Верховної Ради по виборчому округу №205 Олександр Величко вважає, що підтримка жителів Чернігова стане його єдиним захистом від загроз з боку екс-заступника голови Дніпропетровської ОДА Геннадія Корбана.

"Я змушений балотуватися по 205 округу, оскільки я боюся, що мене, як важливого свідка, просто вб'ють люди Корбана. Я йду боротися за своє життя і життя моєї родини", - заявив він.

За словами Величка, коли він обіймав посаду директора юридичного департаменту Дніпропетровської міськради, Корбан намагався змусити його робити посадові злочини. "Я відмовився, і за це мене дев'ять днів утримували в заручниках і катували. Корбан не зупиниться ні перед чим. Моїм єдиним захистом може стати підтримка жителів Чернігова", - підкреслив кандидат. Він заявив, що побоюється помсти з боку Корбана та його молодшого партнера Бориса Філатова.

Раніше повідомлялося, що 25 лютого 2015 р. у ЗМІ з'явилася інформація про те, що після зустрічі з заступником губернатора Дніпропетровської області Геннадієм Корбаном начальник департаменту корпоративних прав Дніпропетровської міськради Олександр Величко був викрадений людьми у камуфляжній формі у дворі ДніпрОДА. Після цього виконувач обов'язків мера Дніпропетровська Максим Романенко офіційно заявив, що організатором викрадення є Геннадій Корбан і звернувся в правоохоронні органи Дніпропетровська і до керівництва країни. Він заявив також, що умовою звільнення Величко є те, що Романенко повинен зняти з себе повноваження.

14 березня 2015 р. Величко звернувся до Генерального прокурора Віктора Шокіна і дав перші публічні свідчення проти заступника губернатора Дніпропетровської області Геннадія Корбана.

З проханням захистити його від Геннадія Корбана Величко також звернувся до Президента України Петра Порошенка, керівників силових структур, послів іноземних держав та міжнародних правоохоронних організацій.

За результатами розслідування правоохоронці відкрили кримінальне провадження по цій справі. Голова СБУ Валентин Наливайченко заявив, що екс-заступника губернатора Дніпропетровської області Геннадія Корбана та заступника губернатора Дніпропетровської області Святослава Олійника вже допитали з приводу викрадення начальника юридичного департаменту мерії Дніпропетровська Олександра Величко. Наливайченко підкреслив, що Геннадій Корбан і Святослав Олійник перешкоджають розслідуванню, погрожуючи застосуванням сили і бойових підрозділів.

15 квітня Наливайченко повідомив, що СБУ затримала одного з підозрюваних у викраденні Величко.