ua en ru

СБУ затримала одного з підозрюваних у викраденні Величко, - Наливайченко

СБУ затримала одного з підозрюваних у викраденні Величко, - Наливайченко Голова СБУ Валентин Наливайченко

Служба безпеки України (СБУ) затримала одного з підозрюваних у викраденні 25 лютого 2015 р. начальника юридичного департаменту Дніпропетровського міськвиконкому Олександра Величко. Про це голова СБУ Валентин Наливайченко повідомив в ході засідання комітету Верховної Ради України з питань протидії корупції, передає кореспондент РБК-Україна.

"Один із громадян України, який був соратником і членом банд угруповання і нами підозрюється у викраденні пана Величка, затриманий і доставлений до суду, і ми працюємо у цій справі разом з МВС, тому що вони ведуть головне кримінальне провадження, а ми співпрацюємо з ними. Прізвище цього громадянина ми назвемо, як тільки буде йому оголошено про підозру. Це один із організаторів банд угруповання, яке діяло в Дніпропетровську. Це та людина, яку ми обґрунтовано підозрюваний у співучасті у викраденні самого пана Величка і в інших злочинах, одне з яких мало наслідок - вбивство офіцера СБУ", - сказав Наливайченко.

Нагадаємо, що 13 березня в Інтернеті з'явилося відео, на якому Величко заявив, що його нібито "викрали за наказом заступника губернатора Дніпропетровської області Геннадія Корбана", після чого його дев'ять днів насильно утримували на базі Правого сектора, яка розташована в селі Піски Донецької області.

Раніше повідомлялося, що 25 лютого 2015 р. у ЗМІ з'явилася інформація про те, що після зустрічі з заступник губернатора Дніпропетровської області Геннадієм Корбаном начальник департаменту корпоративних прав Дніпропетровської міськради Олександр Величко був викрадений людьми у камуфляжній формі у дворі ДнепрОГА. Після цього виконувач обов'язків мера Дніпропетровська Максим Романенко офіційно заявив, що організатором викрадення є Геннадій Корбан і звернувся в правоохоронні органи Дніпропетровська і до керівництва країни. Він заявив також, що умовою звільнення Величко є те, що Романенко повинен зняти з себе повноваження.

Потім в Інтернеті з'явилося відеозвернення Величко, де він заявляє, що своє викрадення організував самостійно з метою припинення участі в реалізації через свій департамент злочинних схем, нібито нав'язаних йому вищестоящим керівництвом. Пізніше на сайті Дніпропетровської облдержадміністрації з'явилося повідомлення про те, що Величко добровільно з'явився в прокуратуру Новомосковська.