ua en ru

Костанчук масово скуповує голоси виборців у 114 окрузі, - кандидат Мар'їн

Костанчук масово скуповує голоси виборців у 114 окрузі, - кандидат Мар'їн

Кандидат в депутати по 114-му округу Тарас Костанчук займається підкупом виборців під виглядом проведення "дослідження". Про це сьогодні на своїй сторінці в Facebook повідомив Юрій Мар'їн, кандидат-самовисуванець по 114-му округу.

За словами Мар'їна, найбільш масовий підкуп виборців відбувається в Біловодському, Марківському та Міловському районах Луганської області.


"Схема підкупу Костанчука маскується під проведення "дослідження". Виборця, зареєстрованого в окрузі, запрошують на "агітаційну" зустріч за Костанчука в місцевий клуб. При цьому обіцяють 200 грн тільки за те, що нібито прийде і послухає", – зазначає Марьин.

На вході в клуб, пише він, люди не приховують, що отримують по 200 грн за Костанчука.

"Прийшовши на зустріч, все обставляється як проведення спеціального дослідження, на якому виборцю розповідають, що будуть досліджувати вплив реклами на нього. Пропонують заповнити анкету", – розповідає він.

Костанчук масово скуповує голоси виборців у 114 окрузі, - кандидат Мар'їнНа зустрічі, зазначає кандидат у депутати, показують рекламу Костанчука. "Під час "дослідження" жваво обговорюють кандидата. При цьому закликають всіх прийти на вибори і проголосувати. Наприкінці всім обіцяють "компенсацію" за витрачений час і пропонують укласти "договір". В договір, звичайно ж, вносять усі паспортні дані людини...", – пише він.

За словами кандидата, по закінченню "дослідження" видають гроші. Другу частину обіцяють видати після виборів.

"Очевидні два порушення закону: підкуп виборців і незаконний збір персональних даних", – резюмує Мар'їн.

Зазначимо, Комітет виборців України (КВУ) та громадянська мережа "Опора" також фіксували відповідні факти масового підкупу виборців на 114 окрузі.

Зокрема, як йдеться в повідомленні КВУ, за отриманою інформацією, підкуп здійснюється під виглядом проведення "дослідження": "Виборців, зареєстрованих в окрузі, запрошують нібито на агітаційну зустріч з кандидатом, за що обіцяють заплатити 200 грн".

Згідно з інформацією "Опори", "дослідження здійснюється від імені громадської організації "Інститут відкритого суспільства".

"Громадські спостерігачі ОПОРА не побачили агітаційних матеріалів чи відео інших кандидатів у приміщенні, де проводиться соціологічне опитування від громадської організації "Інститут відкритого суспільства". У той же час агітаційні матеріали Тараса Костанчука знаходилися в приміщенні", - повідомила "Опора".

Нагадаємо, Тарас Костанчук в минулому році брав участь у виборах по скандальному 205-му виборчому округу в Чернігові.