ua en ru

Кандидат у канцлери Німеччини отримав догану від Європарламенту

Кандидат у канцлери Німеччини отримав догану від Європарламенту Фото: Мартін Шульц (УНІАН)

Депутати в Брюсселі засудили премії, витрати на відрядження та підвищення, призначені Мартіном Шульцом

У четвер, 27 квітня, кандидат у канцлери Німеччини від Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) Мартін Шульц отримав догану від Європарламенту за кадрові рішення, прийняті ним на посаді глави Європарламенту. Про це повідомляє DW.

Більшість депутатів проголосували за те, щоб поставити під сумнів рішення про просування по службі та виплату премій, прийняті Шульцем під час його перебування на посаді голови Європарламенту. Буде складений звіт про діяльність Шульца на цій посаді.

"В документ увійде і тема "тривалого відрядження" в Берлін однієї з довірених осіб Шульца, яке вважають "некоректним використанням коштів платників податків". Сьогодні ця людина - Маркус Енгельс керує передвиборним штабом СДПН, пише агентство dpa. Повідомляється, що відрядження німця в Берлін було сплачено як закордонне, незважаючи на те, що у нього в цьому місті вже було постійне житло. Відрядні йому виплачувалася, оскільки місцем його роботи вважався Брюссель", - зазначає видання.

Також повідомляється, що Шульц очолював Європарламент з 2012 до початку 2017 року і досі він ніяк не коментував звинувачення в неетичному розпорядженні грошима платників податків.

Нагадаємо, Шульц обіцяє зміцнювати Євросоюз в разі перемоги на виборах. Суперник Меркель на виборах також обіцяє зрівняти зарплати жінок і чоловіків у ФРН.