ua en ru

Канадський прем'єр: часткове відновлення контактів з РФ не вплине на нашу підтримку України

Канадський прем'єр: часткове відновлення контактів з РФ не вплине на нашу підтримку України Фото: прем'єр-міністр Канади запевняє, що Канада досі на боці України

Канада продовжує підтримувати Україну у питанні російської незаконної територіальної експансії

Канада збирається частково відновити контакти з Росією, але продовжує підтримувати Україну у питанні незаконної територіальної експансії, яку проводить Росія. Про це заявив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо під час саміту з ядерної безпеки у Вашингтоні, передає "Голос Америки".

"Канада надає велику підтримку Україні. Наша позиція чітка і непохитна: ми виступаємо проти нелегальної і незаконної територіальної експансії, яку проводить Росія в Україні", - сказав Трюдо, відповідаючи на запитання кореспондента телеканалу.


При цьому канадський прем'єр-міністр визнав, що його країна планує відновити контакти з Росією з деяких питань.

"Так, ми заявили, що ми почнемо контактувати з Росією з низки питань, починаючи з Арктики та інших питань, але частина цих контактів - це за кожної можливості чітко заявляти, що ми рішучі у нашій підтримці України і будемо залишатися при цій позиції", - заявив прем'єр-міністр Канади.

Нагадаємо, під час міжнародної конференції в Оттаві 29 березня міністр закордонних справ Канади Стефан Діон закликав посилити санкції проти РФ.