ua en ru

Канадський Cub Energy планує до 2013 р. докупити газові активи в Україні

Канадський Cub Energy Inc. планує до 2013 р. докупити газові активи в Україні. Про це заявив керуючий директор Pelicourt Ltd. (володіє 50% Cub Energy) Роб Бенш, передає Bloomberg.

Одну з угод планується оголосити в найближчі 30 днів.

"Я завжди продовжував стежити за Україною, тому що в України є значні запаси газу, сланцевого газу і газу на шельфі. Я хотів би побачити виставленими на тендер більше шельфових активів", - заявив Бенш.
Cub Energy планує пробурити 5-6 свердловин в східній Україні і 3-4 у західній в цьому році. За прогнозом Бенша, це збільшить видобуток на 40-60%. Витрати складуть 25-35 млн дол.

Штаб-квартира Cub Energy знаходиться в Х'юстоні (штат Техас). Її найбільшими активами є 30%-ва частка в української нафтогазової компанії "Куб-Газ", що розробляє Ольгiвське, Макіївське, Північно-Макіївське, Вергунське і Крутогоривское родовища в Дніпровський-Донецькому басейні, і компанія "Енпаселектро", якій належить чотири газові ліцензії: на Російсько-Комаровському, Становском, Королівському газових родовищах і Ужгородському розвідувальному блоці.

Читайте також: Україна і Shell підписали в Давосі угоду про видобутку сланцевого газу (фото)