ua en ru

Канадська золотодобувна Barrick Gold купує компанію Equinox за 7,7 млрд дол

Канадська золотодобувна компанія Barrick Gold домовилася про купівлю австралійсько-канадської Equinox Minerals Ltd., Повідомляється в прес-релізі Equinox, передає РБК.
Сума операції складе 7,3 млрд канадських дол. в грошових коштах (7,7 млрд дол. США), або 8,15 канадського дол. (8,6 дол. США) за акцію компанії, що складає 30-процентну премію до ринкової капіталізації Equinox за станом на закриття фондових торгів 25 лютого 2011
При цьому 5 млрд дол. США для фінансування операції буде залучено за допомогою поновлюваного і бридж-кредитів на додаток до відкритої кредитної лінії в 1,5 млрд дол і 4 млрд дол грошових коштів, якими компанія мала за станом на 31 грудня 2010
В даний час Barrick Gold володіє 18,2 млн акцій Equinox, що складає близько 2% випущеного акціонерного капіталу Equinox.
Нагадаємо, на початку квітня 2011 китайська Minmetals Resources зробила пропозицію про покупку австралійсько-канадської Equinox Minerals за 6,5 млрд дол. Таким чином, вартість пропозиції Barrick Gold перевищує суму китайської оферти на 16,4%, або 1,05 млрд дол.
Equinox Minerals - гірничо-геологічна компанія з офісами в м. Перті (Австралія) та м. Торонто (Канада). Здійснює свою діяльність в Перу, Австралії та Замбії. В даний час основні зусилля компанії зосереджені в Замбії, де в особі дочірньої Lumwana вона розробляє шахти в області Коппербелт. У даному районі знаходиться одне з найбільших мідно-кобальтових родовищ світу.