ua en ru

У Канаді прийняли аналог "закону Магнітського"

У Канаді прийняли аналог "закону Магнітського" Фото: Канада

"За" проголосували 277 депутатів, проти - 0

В Канаді в третьому читанні прийняли аналог "закону Магнітського". Про це повідомляє CBC News.

Аналог "закону Магнітського" пройшов нижню палату парламенту Канади. Попереду голосування в сенаті. У свою чергу, РФ вже пообіцяла, що не залишить без відповіді цей "конфронтаційний акт".

Таким чином, нижня палата парламенту ухвалила внесені раніше в документ поправки, через які документ був змушений знову повернутися в палату громад. Тепер документ відправляється у верхню палату (сенат) для остаточного затвердження. Після цього - на підпис генерал-губернатора Канади.

Канадський закон, що отримав назву "Про правосуддя для жертв корумпованих іноземних чиновників", є аналогом "закону Магнітського", прийнятого в Штатах в 2012 році.

В канадський парламент документ вніс у 2016 році сенатор від Консервативної партії Канади Рейнелл Ендричек. У документі передбачаються заморожування активів і скасування віз для іноземних чиновників, викритих у порушенні прав людини.

Зазначимо, Сергій Магнітський, юрист фонду Hermitage Capital - був заарештований російськими властями у 2008 році у справі про ухилення фонду від сплати податків. Глава Hermitage Capital Уїльям Браудер стверджував, що переслідування Магнітського пов'язано з тим, що він розкрив корупційну схему виведення коштів з російського бюджету. Магнітський помер у СІЗО в 2009 році. Браудер після його смерті розпочав міжнародну кампанію, спрямовану на те, щоб покарати винуватців крадіжки і загибелі юриста.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Європейський парламент закликав Євросоюз ввести санкції проти 32 російських чиновників, причетних до кримінального переслідування юриста фонду Hermitage Capital Сергія Магнітського.