ua en ru

У Канаді понад 5 тис. людей покинули домівки через повінь

У Канаді понад 5 тис. людей покинули домівки через повінь Фото: повінь в Канаді

У місті Брентфорд був введений режим надзвичайної ситуації

Близько п'яти тисяч осіб отримали припис залишити свої будинки через підвищення рівня води у водоймах у місті Брентфорд на півдні провінції Онтаріо. Про це повідомляє CTV.

"Наказ про евакуацію все ще в силі і буде діяти до тих пір, поки ми не переконаємося в можливості безпечного повернення людей в свої будинки", - сказав мер міста Кріс Фріл.

За його словами, в Брентфорді паводком порушені близько тисячі житлових будинків. У середу в населеному пункті був введений режим надзвичайної ситуації.

Як повідомляється, причиною раннього паводку стало несподіване потепління, яке прийшло у деякі провінції Канади на початку тижня, а також зливи. В Онтаріо в зоні лиха опинилися такі міста, як Лондон, Ватерлоо, Кембридж, Даннвилль, Сент-Меріс, Четем-Кент і Оранджвилль.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Монреалі і ще кількох містах канадської провінції Квебек введено надзвичайний стан через рекордні паводки.

В провінції були підтоплені більше двох тисяч будинків в 130 містах і селищах. Спочатку на допомогу жителям Квебеку було відправлено близько 450 військовослужбовців. Вони допомагали евакуювати міста, зводили насипи і зміцнювали дамби. Але для більш ефективної боротьби з результатами стихії, кількість військових у зоні підтоплення була збільшена в три рази.