ua en ru

Канада заблокувала покупку компанії Progress Enegry Resources малайзійською компанією Petronas за 5,2 млрд дол

Канада заблокувала покупку малайзійської нафтовою компанією Petronas газодобувної компанії Progress Enegry Resources за 5,2 млрд дол, передає Associated Press. Про причини блокування угоди не повідомляється.

"Через встановлених жорстких заходів щодо дотримання конфіденційності закону про інвестиції в канадську економіку я не можу коментувати зараз цю угоду", - сказав міністр промисловості країни Крістіан Параді. Він також додав, що його країна планує зберігати політику залучення іноземних інвестицій.

У Petronas є 30 днів, щоб змінити свою початкову пропозицію або зробити нову.

Відзначимо, що в даний час уряд Канади розглядає пропозицію про покупку за 15,2 млрд дол нафтової компанії Nexen Inc. з боку China National Offshore Oil Co.

За законом про інвестиції в канадську економіку придбання місцевих компаній з боку закордонних бізнесменів повинно приводити до "підсумковій вигоді". Експерти вважають, що у випадку з продажем Nexen Inc. угода все-таки буде схвалена, оскільки її підтримує прем'єр-міністр провінції Альберта, де знаходиться штаб-квартира компанії, в той час як 70% її активів розташовані за кордоном.

І Petronas, і China National Offshore Oil Co є державними компаніями і належать Малайзії та КНР відповідно.

Читайте також: Малайзійська Petronas знизила прибуток у ІІ кварталі 2012 р. на 30% - до 4,88 млрд дол