ua en ru

Канада сприяє планом введення миротворців ООН на Донбас, - Фріланд

Канада сприяє планом введення миротворців ООН на Донбас, - Фріланд Фото: глава МЗС Канади Христя Фріланд (flickr.com/worldeconomicforum)

Канада докладає дипломатичні зусилля, щоб отримати міжнародну підтримку введення миротворців на Донбас

Канада докладає дипломатичні зусилля, щоб отримати міжнародну підтримку українського плану введення миротворців ООН на Донбас. Про це заявила міністр закордонних справ Христя Фріланд, передає "Радіо Свобода".

"У всьому світі Канада підтримує діалог з низкою країн про життєздатність і корисність миротворчої та безпечної діяльності в Україні", - заявила Фріланд.

Фріланд зазначила, що минулого тижня вона "особисто вивчила можливості і перспективи такої місії" з державним секретарем США Рексом Тиллерсоном, спеціальним посланником США в Україні Куртом Волкером і генеральним секретарем ООН Антоніу Гутерришем.

Так, крім того, канадський прем'єр-міністр Джастін Трюдо піднімав це питання у спілкуванні з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

"Наш уряд перебуває в центрі міжнародних зусиль, спрямованих на підтримку України, і ми працюємо над тим, щоб миротворчі зусилля гарантували суверенітет і територіальну цілісність України", - підкреслила міністр закордонних справ Канади.

Напомния, в кінці вересня в повідомленні Міністерства закордонних справ України за підсумками переговорів з канадською стороною говорилося, що Канада підтримує введення миротворців ООН на весь окупований Донбас.