ua en ru

Канада реалізує в Україні два проекти з підтримки свободи віросповідання

Канада має намір реалізувати в Україні два проекти з підтримки свободи віросповідання.

Канада має намір реалізувати в Україні два проекти з підтримки свободи віросповідання. Про це під час візиту в Україну сьогодні, 8 жовтня, заявив посол Канади з релігійних питань Ендрю Беннет, передає прес-служба Міністерства закордонних справ України.

Повідомляється, що проекти будуть фінансуватися Фондом релігійних свобод уряду Канади.

Зокрема, мова йде про початок ініціативи "Сприяння безпеки релігійних громад та інших в Україні". Передбачає реалізацію 3-річного проекту вартістю 950 тис. кан. дол. у співпраці з ОБСЄ (через Бюро демократичних інститутів і прав людини).

Друга ініціатива "Заохочення релігійної терпимості та примирення в українському громадянському суспільстві" передбачає дворічний проект, вартістю 240 тис. кан. дол. Реалізація проекту, яка буде проходити в партнерстві з "Catholic Near East Welfare Association" передбачає забезпечення кращого розуміння проблем, на шляху до свободи віросповідання, підвищення рівня релігійної толерантності в українському суспільстві, заснованому на знаннях історичних фактів і відмовою від радянських стереотипів, а також розвитку лідерських навичок для побудови демократії і міжкультурної та релігійної толерантності через міжнародні студентські обміни, серії лекцій та річні програми.