ua en ru

Канада передала Україні медичне обладнання на мільйон доларів

Канада передала Україні медичне обладнання на мільйон доларів Фото: Роман Ващук

Допомога включає предмети медичного призначення та обладнання для лікарень

Канада передала Україні благодійну допомогу у вигляді медичного обладнання на 1 мільйон доларів США. Передача відбулася сьогодні у приміщенні Інституту травматології та ортопедії НАМН України, передає кореспондент РБК-Україна.

Допомога включає предмети медичного призначення та обладнання для лікарень, зокрема операційні і наглядові столи, каталки, ліжка, візочки для інвалідів, тренажери, обладнання для невідкладної допомоги тощо.

"Україна вже десятиліття проходить через складні часи, і саме тоді потрібно виручити часом такою допомогою... Це тільки мала частина допомоги у процесі реформування охорони здоров'я, який відбувається зараз", - заявив під час церемонії передачі посол Канади в Україні Роман Ващук.

Допомога має бути розподілена по лікарнях, реабілітаційних центрах, дитячих будинках і будинках для людей похилого віку Донецької, Рівненської, Полтавської та Чернівецької областей і міста Києва.

Нагадаємо, Україна отримала 10 автомобілів швидкої допомоги, які були придбані і доставлені до Києва завдяки фінансовій допомозі уряду і громадян Канади.