ua en ru

Україна отримала 10 автомобілів швидкої допомоги від Канади

Україна отримала 10 автомобілів швидкої допомоги від Канади Фото: Україна отримала 10 автомобілів швидкої допомоги від Канади

Урочиста церемонія передачі відбулася на Михайлівській площі

Україна отримала 10 автомобілів швидкої допомоги, які були придбані й доставлені до Києва завдяки фінансовій допомозі уряду і громадян Канади. Про це йдеться в повідомленні пресс-службы МЗС України.

Посол Канади в Україні Роман Ващук передав десять автомобілів швидкої допомоги представникам медичних закладів з різних областей України.

Як наголошується, урочиста церемонія передачі відбулася у п'ятницю на Михайлівській площі в рамках урочистостей з нагоди 25-ї річниці канадсько-українських дипломатичних відносин.

"Кошти на ці швидкі були зібрані по всій Канаді, підготувати до українських стандартів їх допомагали в п'яти провінціях. Свої зусилля до цього доклали сотні людей з громадянського суспільства, провінційних урядів і федерального уряду. Швидкі призначені для лікарень від Луганська до Чернівців, тобто зі сходу на захід, знову ж таки, як і у нас c заходу на схід збиралися кошти на них. Тому це подарунок всієї Канади для всієї єдиної України", - зазначив Ващук.

Крім того, загальна вартість автомобілів швидкої допомоги становить близько 400 тисяч доларів, вони не довго були у використанні і повністю відновлені канадськими компаніями.

Нагадаємо, в канадській провінції Саскачеван в результаті прориву трубопроводу стався витік близько 200 тис. літрів нафти.