ua en ru

Канада відмовилася розглядати скасування віз для України

Канада відмовилася розглядати скасування віз для України Фото: міністр імміграції, громадянства та біженців Канади Джон Маккалум

Україна поки що не відповідає необхідним критеріям

На сьогодні Україна не відповідає критеріям скасування віз для поїздки в Канаду. Про це заявив міністр імміграції, громадянства та біженців Канади Джон Маккалум у відповіді на петицію, опублікованій на сайті парламентських петицій.

"Україна не досягла критеріїв, які Канада використовує для оцінки придатності для скасування віз. Тому міністерство не планує найближчим часом переглядати візові вимоги для України", - зазначив Маккалум.

Крім того, він підкреслив, що візова політика Канади не пов'язана з політичними або торговельними угодами. Також Маккалум додав, що міністерство може запустити перегляд візової політики щодо України, якщо помітить прогрес у виконанні необхідних критеріїв.

"Україна відповідальна за досягнення певних Канадою умов для скасування віз. Тим часом міністерство обіцяє робити все можливе, щоб і надалі підвищувати якість візових послуг для тисяч українців, які відвідують і займаються підприємницькою діяльністю в Канаді", - зазначив Маккалум.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Канаді подали на ратифікацію угоду про вільну торгівлю з Україною.