ua en ru

Канада обіцяє допомогти Україні у зміцненні обороноздатності

Канада обіцяє допомогти Україні у зміцненні обороноздатності. Відповідна домовленість була досягнута в ході робочого візиту першого заступника голови Верховної Ради України Андрія Парубія з 21 по 23 лютого в Канаду, передає прес-служба Верховної Ради України.

"Канадська сторона, у свою чергу, підтвердила готовність й надалі всебічно підтримувати Україну, сприяти проведенню комплексних реформ, у т. ч. її Збройних сил та зміцненню її обороноздатності, а також посилювати тиск на Російську Федерацію з метою збільшення ціни, яку вона буде платити за порушення загальновизнаних норм і принципів міжнародного права", - йдеться в повідомленні.

В ході зустрічей обговорювалися ситуація, що склалася в Україні після укладення мінських угод про припинення вогню, триваючі порушення підписаних документів російськими бойовиками, а також загрози світовій системі міжнародної безпеки, що створює агресивна зовнішня політика Російської Федерації.

Нагадаємо, Канада і Україна мають намір домовитися про надання українським військам розвідданих з канадського супутника.

Раніше влада Канади включила в санкційний список компанію "Роснефть", а також 37 приватних осіб.