ua en ru

Канада готова профінансувати меддопомогу учасникам Євромайдану

Канада виділить кошти на медичну допомогу постраждалим під час акцій протесту в Україні.

Канада виділить кошти на медичну допомогу постраждалим під час акцій протесту в Україні. Про це повідомляє прес-служба Міжнародного благодійного фонду "Відродження".

Кошти будуть виділені на благодійну програму "Гуманітарна солідарність", започатковану письменниками Сергієм Жаданом, Оксаною Забужко та Андрієм Курковим, а також екс-міністром охорони здоров'я Василем Князевичем. Супровід ініціативи здійснює Міжнародний фонд "Відродження".

Як повідомляє прес-служба МЗС Канади, міністр Джон Берд заявив, що Канада профінансує закупівлю медикаментів і медичного обладнання в Україні.

"Ці кошти гарантуватимуть надання медичної допомоги мужнім активістам, що зазнали поранень під час виступів на підтримку демократії", - сказав Берд. - "Канада рішуче підтримує український народ у його боротьбі за вільну й демократичну Україну".

Зазначимо, раніше стало відомо, що в рамках програми "Гуманітарна солідарність" Міністерство закордонних справ Естонії виділить 50 тис. євро на надання медичної допомоги постраждалим активістам Євромайдану.