ua en ru

На Камчатці вулкан викинув стовп попелу заввишки 5,5 км

На Камчатці вулкан викинув стовп попелу заввишки 5,5 км Фото: вулкан на Камчатці (kscnet.ru)

Попільний шлейф поширився на 28 км у південно-східному напрямку від вулкану

На Камчатці (РФ) вулкан Ключевський викинув стовп попелу заввишки 5,5 км над рівнем моря. Про це повідомляє прес-служба Камчатської групи реагування на вулканічні виверження (KVERT).

Зазначено, що попільний шлейф поширився на 28 км у південно-східному напрямку від вулкану. При цьому вулкану присвоїли "помаранчевий" код авіаційної небезпеки.

"Випадання попелу в населених пунктах Усть-Камчатського району не зафіксовано", - йдеться в повідомленні головного управління МНС по Камчатському краю Росії.

Як відомо, Ключевський (Ключевська сопка) - діючий вулкан на сході Камчатки, що розташований за 360 км від Петропавловська-Камчатського. Висота вулкана становить 4,9 км. Він вважається одним із найвищих активних вулканів у Євразії. Виверження Ключевського почалося в квітні 2016 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вранці 10 червня 2017 року на вулкані Ключевська сопка стався викид попелу висотою до 7 тис. метрів над рівнем моря. Того ж дня було зафіксовано викиди попелу до 6 кілометрів на вулкані Шивелуч.