ua en ru

На Камчатці стався новий землетрус магнітудою 5,2

На Камчатці стався новий землетрус магнітудою 5,2 Фото: постраждалих в результаті землетрусу на Камчатці немає

Епіцентр землетрусу знаходився в затоці 87 км на північний схід від селища Усть-Камчатськ

В акваторії затоки Озерної півострова Камчатка стався землетрус магнітудою 5,2. Про це повідомляє прес-служба ГУ МНС по Камчатському краю, посилаючись на дані сейсмостанції "Петропавловськ".

Як повідомляється, епіцентр землетрусу знаходився в затоці 87 км на північний схід від селища Усть-Камчатськ, а відстань до берегової лінії склало всього 18 км. Тим не менш, загроза цунамі не оголошувалася.

Крім цього, в селищах Ключі і Усть-Камчатськ, які знаходяться неподалік від епіцентру землетрусу, підземні поштовхи відчувалися силою від 3-х до 4-х балів.

Постраждалих в результаті землетрусу немає. Також оперативні групи рятувальників і пожежників Усть-Камчатського пожежно-рятувального гарнізону обстежили будівлі в Усть-Камчатському районі. Пошкоджень виявлено не було.

Як повідомлялося раніше, у вересні минулого року на Камчатці було зафіксовано відразу три землетруси. Всі три землетруси сталися протягом 40 хвилин в одному районі - приблизно в 200 км на південний схід від розташованого на острові Берінга села Нікольське Алеутського району Камчатського краю.

Нагадаємо, в Папуа-Новій Гвінеї стався землетрус магнітудою 5,7.