ua en ru

Калініч виключений зі збірної Хорватії і достроково покинув ЧС-2018

Калініч виключений зі збірної Хорватії і достроково покинув ЧС-2018 Фото: Нікола Калініч (hns-cff.hr)

Футболіст вже повернувся на батьківщину

Головний тренер збірної Хорватії Златко Даліч вирішив виключити форварда Ніколу Калініча зі складу національної команди за відмову вийти на заміну в матчі ЧС-2018. Про це повідомляє Футбольний союз Хорватії.

"Під час матчу з Нігерією Калініч розминався і повинен був з'явитися на полі у другому таймі. Однак він заявив, що не готовий грати через проблеми зі спиною. Те ж саме відбулося під час товариського матчу з Бразилією в Англії, а також перед початком тренування в неділю. Я змирився з цим, і, оскільки мені потрібні гравці, готові виходити на поле, я прийняв це рішення", - розповів Даліч.

За даними Vecernji List, хорват вже повернувся на батьківщину, в місто Спліт, після відрахування зі складу національної команди

Збірна Хорватії виступає на чемпіонаті світу в групі D. 21 червня хорвати зіграють з аргентинцями, а 26 червня - з Ісландією.

Калініч виступає за збірну Хорватії з 2008 року. За цей час він взяв участь в 41 матчі, забивши 15 м'ячів.

У складі національної команди він виступав на чемпіонатах Європи 2008 і 2016 років. На Євро-2012 він потрапив в остаточну заявку, але так і не вийшов на поле. У 2014 році він не увійшов до числа гравців, запрошених для участі в чемпіонаті світу.