ua en ru

Які новинки показала Apple на презентації 2019: огляд

Які новинки показала Apple на презентації 2019: огляд Фото: презентація Apple (скрін трансляції)

Apple на презентації 2019 показала нові iPhone та інші гаджети

Компанія Apple сьогодні проводить щорічну презентацію, в рамках якої будуть представлені нові iPhone. Як правило, вересневі презентації не обмежуються новою лінійкою смартфонів, тому РБК-Україна уважно стежить за анонсами новинок з Купертіно.

Анонс 16-дюймового MacBook Pro на презентації не підтвердився і залишився на рівні чуток.

Флагман матиме назву іPhone 11 Pro

Pro-версії отримають темно-зелене, сіре, біле і золоте виконання. Смартфон також отримав екран з новою технологією Super Retina XDR. Усередині встановлено той же процесор A13 Bionic. Apple називає новий смартфон найенергоефективнішим. Батарея iPhone 11 Pro тримається на 4 години довше, ніж в iPhone Xs.

Фото: iPhone 11 Pro (скрін трансляції)

Головна особливість - потрійний модуль камери: звичайна на 12 мп, телеоб'єктив - 12 мп і широкоугольная - 12 мп. Смартфон здатний робити знімки з чотириразовим оптичним зумом. При цьому iPhone 11 Pro може робити три знімки одночасно - на кожен з об'єктивів.

iPhone 11 Pro надійде в продаж за ціною від 999 доларів, збільшена версія Maх - від 1099 доларів. Вартість iPhone XR знизиться до 599 доларів, iPhone 8 - до 449 доларів.

Передзамовлення доступне з п'ятниці, 13 вересня, а продажі в країнах першої хвилі почнуться з 20 вересня.

Фото: презентація iPhone 11 Pro (скрін трансляції)

Новий iPhone 11 отримав поліпшені камери і найшвидший процесор

Основний модуль дозвіл 12 Мп, другий 12 Мп сенсор знімає з дуже широким кутом захоплення зображення. Apple також удосконалила алгоритми камери - портретний режим буде використовувати нейромережі і другу камеру для вимірювання глибини кадру.

Крім цього, в камері з'явився автоматичний нічний режим, який регулює рівень шуму та освітлення при зйомці. А під час запису відео можна легко перемикатися між об'єктивами.

Також Apple заявляє, що її флагманський чіп A13 Bionic найшвидший на ринку. У той же час його не порівнюють з останніми конкурентами від Snapdragon і Kirin. До всього іншого, компанія заявляє, що iPhone 11 стане самим рекордним в плані автономності.

iPhone 11 поступит в продажу по цене от 699 долларов.

Фото: iPhone 11 (скрін відеотрансляції)

Анонсовано вихід Apple Watch п'ятого покоління

Apple Watch Series 5 підтримуватимуть функцію always on, екран після натискання буде підвищувати яскравість, а час роботи від одного заряду досягне 18 годин.

Крім того, Apple Watch отримали вбудований компас, який можна додати на циферблат; новий модуль безпеки, який зможе послати сигнал SOS; захист від води.

Також в Apple підкреслили, що смарт-годинники зроблені на 100% з алюмінію, проте з'являться керамічна і титанова версія.

Крім того, розширюється функціонал Apple Watch для контролю за здоров'ям. Зокрема, годинник навчиться контролювати рівень шуму, стежити за серцем, а також здоров'ям жінок.

Фото: презентація нових Apple Watch (скрін трансляції)

Офіційно представлено iPad 7 і нову ОС для планшетів

Нова операційна система - iPadOS - розроблена спеціально для планшетів і, за словами Тіма Кука, по-справжньому розкриє їх можливості. Однією з її головних "фішок" є поліпшена багатозадачність.

В Apple додали, що дана ОС відмінно доповнює новий iPad 7, який отримав дисплей Retina діагоналлю 10,2 дюйма, більш продуктивне залізо і підтримку повнорозмірною клавіатури.

Фото: презентація iPad 7 (скрін трансляції)

Анонсовано сервіс Apple TV +

Анонс сервісу Apple TV + почався з демонстрації трейлера першого заявленого на цій платформі фільму See ("Зір") з Джейсоном Момоа в головній ролі.

Далі представники компанії відзначили, що перші проекти Apple TV + вийдуть вже 1 листопада в 100 країнах, а підписка складе 5 доларів на місяць. При цьому при покупці нових гаджетів Apple рік підписки на TV + надаватиметься безкоштовно.

Apple запускає сервіс для геймерів

Тім Кук в привітальній промові спершу назвав три кити, на яких стоїть компанія - залізо, софт і сервіси. Потім продовжив темою ігор, представивши новий сервіс Apple Arcade.

Сервіс буде доступний разом з iOS 13, він надасть користувачам необмежений доступ до бібліотеки мобільних ігор за підпискою. Серед перших ігор будуть випущені проекти від відомих студій, включаючи Konami і Capcom. Частина ігор вийде ексклюзивно для Arcade.

Далі представники японської Konami показали можливості казуальної гри, яка доступна на сервісі Arcade. Вартість передплати складе 5 доларів на місяць. Ігровий сервіс Apple почне роботу 19 вересня, на старті будуть доступні 150 ігор.

Apple Arcade підноситься як новинка, яка перетворить, наприклад, iPad на ігрову консоль.

Захід Apple розпочався з невеликого презентаційного ролика, після чого на сцену вийшов генеральний директор компанії Тім Кук, який, як завжди, підкреслив інноваційність новинок Apple.

Тим часом на вході в театрі Стіва Джобса зібралася значна черга.

На головний захід компанії приїхав співзасновник Apple Стів Возняк.

Перед самою презентацією Apple закрила свій онлайн магазин, а фірмовий Apple Store в Нью-Йорку став різнобарвним. Імовірно, це натяк на нові кольори корпусу iPhone 11 - очікується зелений і фіолетовий.

Які новинки показала Apple на презентації 2019: огляд

Фото: фірмовий Apple Store в Нью-Йорку (з відкритих джерел)

Що Apple представить на сьогоднішній презентації

Як правило, IT-гіганти, у тому числі Apple, не втрачають можливість натякнути на те, що буде на презентації, в запрошенні, яке розсилається журналістам. На цей раз дизайнери намалювали різнокольоровий логотип компанії. Це може свідчити про те, що компанія представить iPhone з райдужним логотипом.

Які новинки показала Apple на презентації 2019: огляд

Фото: логотип iPhone в запрошеннях на презентацію

Крім того, сьогодні очікується вихід операційної системи iOS 13, серед головних особливостей якої називають темну тему, більш функціональний редактор зображень, а також оновлення Face ID і новий дизайн карт.

Також оновлення торкнуться смарт-годинників Apple Watch. Очікується, що компанія представить оновлення для ПО і п'яте покоління годин, які будуть випускатися в корпусах з кераміки і титану.

Не виключено, що Apple покаже сьогодні нові MacBook та iPad. Численні витоки говорять про те, що діагональ нового MacBook Pro складе 16 дюймів, а екрани бюджетних iPad збільшаться до 10,2 дюйма. Також бездротові навушники AirPods можуть отримати функцію шумозаглушення і захист від води.