ua en ru

Ігри, які найбільш популярні у геймерів Росії

Бути в курсі подій кожної компанії, що має своє місце в ігровій індустрії, дозволяють різні чарти, відображають точні цифри, які характеризують популярність тієї або іншої гри. Сьогодні популярність багатьох проектів можна визначити за кількістю пошукових запитів і згадок у пресі, тому складений для готуються до релізу проектів рейтинг буде визначатися з кількості пошукових запитів у пошуковій системі Яндекс.

Які ж ігри стали лідерами за запитами та згадуванням у агрегаторі Яндекс з'ясовували аналітики відділу "новини ігор" журналу "Біржовий лідер".

Рейтинг "Біржового лідера": хто лідер, а хто аутсайдер в російському сегменті інтернету?

У Росії мнжество цікавих та захоплюючих ігор, пояснив Олексій Наволокин, експерт Академії Masterforex-V в області ігрової індустрії, але лише деякі з них виявляються гідними увійти в ТОП найпопулярніших і продаваних ігор. "Біржовий лідер" сформував зведений чарт по пошуковим запитам комп'ютерних ігор.

Що стосується нещодавно з'явилися на світло проектів, то слід відзначити найбільш значущі проекти для останніх місяців:
- найпопулярніша в світі ММО World of Tanks нараховує 221 згадка в пресі і близько трьох мільйонів пошукових запитів за останній місяць - ось, де лідер рейтингу за запитами пошукової системи Яндекс.

- Borderlands 2 б'є всі рекорди - 205 згадок в пресі за останній місяць, а також понад півмільйона пошукових запитів за останні кілька тижнів.

Практично незмінними залишаються результати багатокористувацьких проектів: World of Warcraft нарахував близько 4000 тисяч запитів за місяць, а також 250 згадок у пресі, що сильно пов'язано з недавнім релізом найбільшого доповнення до гри.

- зростаюча популярність багатокористувацького рольового проекту The Old Republic супроводжується трьома сотнями тисяч запитів і близько 70 згадувань у пресі.

Зрозуміло, не можна обійтися без згадки Grand Theft Auto V, про якій практично нічого не відомо пресі - 12 згадок, але при цьому популярність пошукових запитів перевищує показником будь-якого іншого проекту - понад 250 тисяч пошуків за останній місяць. Але незважаючи на побиті згаданими проектами рекорди попередніх замовлень, за кількістю пошукових запитів популярність проекту Assassins Creed 3 перевищує обидва - 150 тисяч запитів, а також 130 згадувань у пресі.

- особливо сильно преса згадувала Far Cry 3 - 94 результату, а користувачі Яндекс скористалися сервісом близько 120 тисяч разів.

- лідер сьогоднішнього дня за кількістю попередніх замовлень - шутер Black Ops 2, який в цьому місяці шукали понад сто тисяч разів, а понад півтори сотні згадки шутера в пресі відображає результати - проект Black Ops 2 побив рекорди попередніх замовлень в магазині Gamestop за всю історію його існування.

- готується реліз нової серії популярного стелс-екшену Hitman: Absolution несе за собою 61 згадка в пресі і більше 70 тисяч запитів в місяць - проект обіцяє бути популярним в силу відсутності сильних конкурентів в даному жанрі.

- Medal of Honor Warfighter, хоч і є продовженням популярної серії шутерів, несе за собою сумні прогнози: практично одночасний реліз з трьома іншими шутерами просто залишить проект у тіні Call of Duty і Halo 4. 87 згадувань у пресі і 45 тисяч пошукових запитів за останній місяць - фанати ще пам'ятають всю доброту Allied Assault, розраховуючи побачити якісь відгомони в новій серії. Правда, час релізу вибрано вкрай невдало, а внутрішня конкуренція Warfighter з Battlefield 3 зовсім затьмарює майбутнє ЕА.

- набирає популярності і тріквел екшену Dead Space, який за останній місяць згадувався 34 рази, а цікавляться проектом користувачів Яндекса вже зараз налічується 30 тисяч.

На чолі одиночних ігор варто проект, який заслужив звання кращої гри виставки GamesCom 2012 - Dishonored, який преса встигла згадати 158 разів, але лише тридцять тисяч користувачів вирішили ввести свій запит на пошук Яндекса.

- Crysis 3, яким до релізу залишилося щонайменше 25 тижнів, вже в цьому місяці згадувався близько 30 разів, а кількість запитів "Crysis 3" перевищує 25 тисяч пошуків.

- ще одним популярним проектом є Metro: Last Light, який ще не має точної дати релізу в зв'язку з перенесенням виходу проекту, але вже на сьогоднішній день 25 тисяч пошукових запитів і 19 згадок дають зрозуміти, що користувачам цікавий цей проект як продовження оригінальної Metro.

- трохи менш популярний проект в пошуку Яндекс з-за своєї ексклюзивності, шутер Halo 4, згадувався в пресі за останній місяць 135 разів, а кількість пошукових запитів в зв'язку відсутність даного проекту на РС не перевищує десяти тисяч.

- BioShock Infinite, якому до запуску залишилося ще 20 тижнів, вже починає набирати обороти, що показують шість тисяч пошукових запитів за останній місяць і 23 згадки у пресі. Зрозуміло, більшу показову популярність проект буде мати ближче до дати свого релізу.

- виходить вже на наступному тижні Forza: Horizon від Microsoft хоч і згадувалася близько сорока разів у пресі, кількість пошукових запитів нижче десяти тисяч - такий показник обумовлюється ексклюзивністю проекту для Xbox 360, тому особливо дивуватися не варто.