ua en ru

Кадиров закликав відправити до Сирії сухопутні війська РФ

Кадиров закликав відправити до Сирії сухопутні війська РФ Фото: Рамзан Кадиров

Глава Чечні готовий оперативно надати військовослужбовців із Чечні

Глава Чечні Рамзан Кадиров вважає, що для боротьби з ІДІЛ на Близькому Сході потрібно задіяти не тільки військово-повітряні сили (ВПС), але і сухопутні війська РФ. Про це Кадиров заявив журналістам сьогодні, повідомляє "Інтерфакс".

Як зазначається, керівник Чеченської Республіки підтримав використання ВПС в операції у Сирії.

При цьому Кадиров шкодує, що в боях не використовуватиметься піхота. "Чим швидше ми закінчимо з ІДІЛ, тим спокійніше буде жити світовій спільноті", - наголосив він.

При цьому, у разі прийняття рішення про участь у військових діях в Сирії російського сухопутного контингенту, Кадиров готовий оперативно надати військовослужбовців із Чечні. За його словами, республіканські війська готові до негайної участі в бойових діях за кордоном.

"Ми над цим працюємо вже рік із гаком, у нас бойова готовність номер один. Ми готові виїхати, у нас є добровольці - десятки тисяч людей... Нам, чеченцям, на жаль, поки немає можливості брати участь у боротьбі проти цих шайтанів", - заявив Кадиров.

За словами глави Чечні, в даний час ІДІЛ являє реальну небезпеку для Росії, оскільки організація "вербує наших братів, вони готуються здійснювати проти нашого народу терористичні акти, спрямовані на дестабілізацію обстановки в РФ".

Водночас, на думку Кадирова, небезпеки проникнення учасників ІДІЛ з-за кордону в Росію немає, проте "у них вже є вербовані люди (в РФ, - ред.), це факт".

Нагадаємо, сьогодні Рада Федерації РФ схвалила прохання Президента Росії Володимира Путіна про використання російських збройних сил у Сирійській Арабській Республіці. При цьому, за словами глави АП РФ Сергія Іванова, використання збройних сил на сухопутному театрі військових дій у Сирії виключено.